divendres, 13 de desembre del 2013

2n LLIBRE DE LECTURA


L'ÚLTIM MUETZÍ



A través de les visions i records d'Ahmed Xubudi, un alfaquí morisc que ha aconseguit fugir del seu poble i escapar de l'expulsió decretada per Felip III, el lector de l'últim muetzí té l'oportunitat de resseguir, sobre un fris històric que va des de l'entrada de JaumeI a València (o al Balansiya) fins als moments en què es materialitza l'expulsió, els avatars de la població autòctona de Xarq al-Andalus.
La recreació d'uns anys decisius en la configuració de l'actual País Valencià ens permet conèixer una sèrie de personatges, històrics els uns, ficticis els altres, com ara l'alfaquí Ahmed, símbol de la resistència morisca davant el fonamentalisme cristià; o com Valèria, la conversa, mescla de romanticisme i esperit pragmàtic; o l'esquerpa baronessa viuda; o mossèn Joan, víctima i botxí alhora en una situació mai no imaginada; o el baró Felip Albert, fugint cap endavant en un món i una societat crepusculars... Afanys, passions, esperances, crueltat, somnis, solidaritat, bateguen entre els habitants de Manzal, condicionen les seues actuacions i determinen les seues vides sobre el fris històric d'uns anys violents i irrepetibles.
Autor/s:
ESCOBAR MARTÍNEZ, RAFAEL
Col.lecció: NARRATIVES 
Número: 041
Premi: ANDRÒMINA DE NARRATIVA (1993)




E-Reader
A la València barroca i turbulenta de la primera meitat del segle XVII, on l’església té un pes omnipresent, Bernat, frare predicador d’origen humil, amb uns dots d’orador excel·lents i grans ambicions, viu obsessionat pels pecats de la carn. no obstant això, el dominic s’enamora d’una actriu amb un passat obscur maridada amb un militar vell. Aquest amor secret i il·legítim tractarà d’esquivar tots els entrebancs de la societat deprimida del moment i es veurà sorprés per una terrible pesta que colpeix amb duresa la ciutat.
número 052
Autor/a:
Josep Lozano
Portada:
Fragment de Semiramis
Format:
13×20,5
Pàgines:
272
Edició:
1
ISBN:
9788498242119
13,35 €

Dins el darrer blau

Autor: Carme Riera
Temàtica: Memòria històricaNo-discriminació
Núm edició: 2
Una esplèndida i tràgica història sobre els jueus conversos de Mallorca.
Text de contraportada
Dins el darrer blau comença amb un episodi d'allò més suggeridor que, com una aventura de novel·la bizantina, es desplega en una brillant constel·lació de personatges i es dirigeix cap al final tràgic que coneixem a través de la història. Carme Riera, en passatges que van del grotesc i l'amarg d'algunes situacions a magnífiques descripcions, aconsegueix situar el lector, per molt entès que sigui, per molt que conegui la història, davant la meravella del descobriment de la literatura, de la força subjugant de la narració.
PVP
8,95 €