dilluns, 7 de març de 2011

RAPSODES, MOLT PROMPTE AL NOSTRE IES A LA SETMANA PER LA LLENGUA

Electro hip-hop orgànic”, així defineixen els Rapsodes el seu estil musical, encara que, si cal jutjar pel primer avançament del seu nou àlbum, s'hi pot intuir una major presència de la seua vessant electrònica. DKT -acrònim de l'expressió “de categoria”, popularitzada fins l'extrem a través d'un famós vídeo a la xarxa -, compta amb una potent base i es pot escoltar des de fa uns dies al Bandcamp del grup. Això sí, els seguidors del quartet del Camp de Túria no tenen per què patir: la veu de Mireia continua tenint eixe regust al soul al qual els tenia acostumats i Andreu i Kpoll continuen rapejant amb la seua particular irreverència envers tots els convencionalismes. “Abans poca, ara no recorde la vergonya” és la primera frase del nou tema. La mateixa actitud, doncs, amb noves sonoritats, o, almenys, això és el que han anunciat els Rapsodes: rock, swing, dance o música clàssica seran presents a les bases dels nous temes.

Fins set grups han posat el seu granet de sorra a “OUIEA”, entre ells Deshechos, Make Some Are Us o Orxata Sound System

Els quatre van reunir ahir a l'antic llit del riu Túria un bon grapat de seguidors convocats a través de la xarxa, tots vestits de negre i amb complements de colors, per gravar el videoclip de DKT. I sembla que la cosa va de convidats, perquè, segons han desvetlat en els darrers dies, fins set grups han posat el seu granet de sorra a OUIEA, entre ellsDeshechos, Make Some Are Us o Orxata SoundSystem. Segons ha confirmat el propi Andreu Laguarda, al llarg dels pròxims dies, el grup anirà pujant alguns d'estos nous temes a la xarxa perquè els seus seguidors vagen preparant el concert de presentació el dia 17 de març a Burjassot. Serà a partir d'eixe dia quan l'àlbum al complet es podrà comprar als concerts i a les botigues, però també quan el pugen a la xarxa, en què els usuaris podran marcar el preu que estimen adequat per la seua descàrrega o baixar-se'l gratuïtament.

El concert del 17 de març, al qual també pujaran a l'escenari alguns dels col·laboradors d'OUIEA, serà el que done el tret d'eixida de cara a una de les temporades més importants de l'any per a la música en valencià, la de La Girad'Escola Valenciana, que farà girar els grups i solistes que canten en la nostra llengua per diferents sales del territori valencià i que finalitzarà amb una nova edició del Feslloch a la localitat castellonenca de Benlloch, en juliol. A falta de confirmació de noves dates de La Gira '11, el concert de falles a Burjassot comptarà no només amb Rapsodes, sinó també amb uns Sva-ters que hi presentaran nou disc, Sexe, putxero i rock & roll, i Benimaklet Klub Ska, el grup nascut en 2009 que compta amb membres d'Obrint Pas, La Gossa Sordao Aspencat i que, per cert, també prepara el seu àlbum de debut.