dijous, 13 de maig de 2010

web de l'IES


Dimecres 12, a L’IES Escultor En Francesc Badia de Foios (València), s’ha posat en marxa una nova web educativa. Amb la presència de tota la comunitat educativa del centre, però sobretot de pares i mares, professorat i autoritats locals, s’ha presentat la plataforma col·laborativa que pretén aprofitar les Tecnologies de la Informació i la Comunicació per millorar la comunicació, ampliar la informació i desenvolupar un ensenyament de qualitat, a més de potenciar l’ús del valencià a la xarxa. En aquest aspecte s’ha de remarcar la tasca de traducció que s’ha portat a terme i que s’ha penjat en la mateixa web a disposició de la comunitat
La presentació ha estat a càrrec de l’equip directiu de l’IES i Javier Hernández Mira, de l’empresa Mira360, col·laborador i dissenyador de la xarxa social. Entre altres coses, han explicat que estan convençuts de les utilitats positives que les TIC proporcionen a l’educació i a la convivència social i que per això es plantegem explotar-les didàcticament. També han explicat que pretenen anar més enllà de l’habitual alarmisme amb el què es tracten aquestos aspectos, i que prefereixen mostrar les bondats i avantatges que tenen les TIC per a l’educació.
La plataforma està composada per una xarxa social, amb missatgeria interna, perfils personals, un conjunt de blogs desenvolupats pels diferents professors del centre, concretament 44 Web-Blogs de docents que omplen de continguts educatius una xarxa social exclusiva per a pares, docents i alumnes on comparteixen amb la resta de la comunitateducativa i, perquè no, del món, les seues activitats, inquietuds i contingutseducatius. També disposa de grups de treball, Wikis, Fòrums i Xat. Tot un ventall de possibilitats que, de segur, ajudaràn a millorar l’ensenyament i proporcionar a l’alumnat les ferramentes necessàries per incorporar-se a la societat de la informació.
El Projecte s’ha portat a terme amb molt pocs recursos econòmics, peròha aconseguit incorporar les últimes novetats tecnològiques al servei de l’Educaciói, segurament, el model pot ser aplicat a altres centres.El projecte naix de la col·laboració de l’Ajuntament d’Emperador ambel centre, que és on estudien secundària els alumnes d’aquest poble. Tambéparticipa com patrocinador una empresa Privada, Mira 360 www.mira360.és,encarregada d’executar el projecte.