dimarts, 24 de febrer del 2009

FOTOLOG EN VALENCIÀ

Ací us enllace la notícia. El web de fotolog és ací
També he d'afegir que el diari El punt estrena web independent de Vilaweb. I oblida l'existència del País Valencià, com quasi sempre.
Un Jove d'Elx crea el Fotolog en Català

Des del Casal Jaume I d'Elx, volem felicitar a tots els joves que heu fet posible el Fotolog en la nostra llengua i animar-vos a continuar iniciant noves campanyes per a la normalització de la nostra llengua.
 
http://www.flog.cat/
http://www.fotolog.com/
http://www.youtube.com/watch?v=2sef4eBIIk8&eurl=http://www.flog.cat/

Fotolog.com ja està en català gràcies a la campanya de 
Flog.cat

La comunitat catalana d'usuaris de Fotolog creada per un jove il·licità i administrada per joves, Flog.cat, ha aconseguit el seu objectiu de que Fotolog.com, és el lloc web de publicació de fotografies més gran del món dedicat a blogs fotogràfics. Actualment té més de 18 milions d'usuaris, que poden carregar fotografies i un petit text, dins el concepte inicial de ser un diari fotogràfic. El popular lloc web de blogs fotogràfics, inclogués el català. Fotolog estava disponible en set idiomes: espanyol, anglès, alemany, francès, portuguès, holandès i suec. A partir d'ara també estarà en català, basc, italià, txec i polonès.

La campanya de flog.cat es va iniciar al Juny de 2008. Després de 9 mesos, ha sortit efecte, havent-se recollit 1500 signatures del manifest que demanava la inclusió del català a Fotolog.com degut a l'alt nombre d'usuaris catalanoparlants del servei.

Fa uns mesos, Fotolog.com es va posar en contacte amb l'equip de flog.cat amb l'interés d'incloure l'idioma i es van iniciar els treballs de traducció i col·laboració conjunta.

La majoria de la traducció ha estat feta per una empresa especialitzada, però un grup de joves de flog.cat també va participar-hi en la traducció d'una part important del portal.

Flog.cat, degut a la notícia, acaba de renovar-se amb la versió II, amb més interactivitat entre els usuaris i amb seccions noves. A la web els usuaris poden registrar-se i tenir una fitxa personal on poden carregar fotos i rebre comentaris, donar a conèixer el seu Fotolog i conèixer a la resta de gent. La web compta amb un fòrum i un xat, entre d'altres.

La nova versió de flog.cat l'hem feta amb les mateixes ganes que al principi vam inaugurar la primera, amb ganes de fer crèixer i aprofitar la gran xarxa social arran de Fotolog.com i també plantejar-nos nous reptes i noves campanyes per seguir lluitant pels drets del català i dels catalanoparlants.