divendres, 20 de febrer del 2009

AUSIÀS MARCH

Tot i que no és part del temari de 2n de BAT supose que us serà interessant conéixer aquesta propera activitat al centre Octubre al voltant del 550 aniversari del naixement del nostre gran poeta. 
Ací la teniu:


Per al dia 03.03.2009 |


        En memòria d'Ausiàs March


Enguany es compleixen 550 anys de la mort d'Ausiàs March, un dels poetes més brillants del Segle d'Or i un dels literats més importants en llengua catalana de tots els temps. Ausiàs March va morir el 3 de març de l'any 1459 a la ciutat de València, deixant cinc fills bastards, i fou soterrat a la catedral d'aquesta ciutat, on encara pot veure's la seua llosa sepulcral, prop de la Porta de l'Almoina. 

Per commemorar aquesta assenyalada data, l'Octubre CCC organitza el mateix dia de l'efemèride l'acte Una copa per Ausiàs March, per retre homenatge a la figura del poeta, un dels grans personatges de la nostra cultura i un patrimoni que cal preservar i donar a conèixer dins i fora de les nostres fronteres. 

Programa 
19.30h. Presentació de l'antologia marchiana Per haver d'amor vida. Ausiàs March (Ed. Barcino, Fundació Carulla, 2008), a cura deFrancesc J. Gómez i Josep Pujol. Hi intervendran Carles Duarte, director de la Fundació Carulla i tots dos antologistes. 

20.00h. Marc Granell, M. Josep Escrivà i Josep Piera reciten poemes d'Ausiàs March. 

20.15h. Deu cants d'amor. Espectacle poètico-musical a càrrec del poeta alcoià Manel Rodríguez-Castelló (veu) i Àlex Andrés (piano). 

21.00h. Vi d'honor. 

3 comentaris:

Oreto Doménech ha dit...

Llàstima que siga dimarts! Salutacions.

rafajul ha dit...

Jo intentaré passar-hi.
Gràcies pel comentari.

Begonya Mezquita ha dit...

Doncs va estar molt bé!
I, malgrat la pluja, la sal estava plena de gom a gom.
Salutacions!